Fiziksel Analiz Laboratuvarı

Fiziksel Analiz Laboratuvarı

fizikselGıdalarda ve yemlerin, kimyasal içerik ve mikrobiyolojik yükünün yanında fiziksel özellikleri de önem taşımaktadır.Gıda güvenliği ve tüketici sağlığı açısından, yabancı madde olarak nitelendirilen taş, toprak,çivi, cam, kıl gibi maddeler hem mikrobiyal kontaminasyona, hem de çeşitli yaralanmalara
ve ölümlere neden olabilir. Fiziksel Analiz Laboratuvarı’nda organoleptik muayene ile gıdaların raf ömrü çalışmalarına da yardımcı analizler yapılmaktadır. Gıdaların uğradığı en önemli fiziksel değişim içlerindeki nemi kaybetmeleridir. Nem kaybı sonucunda gıdaların ağırlığı,tadı, kokusu ve görünüşleri kötüleşir.
Fiziksel tehlikeleri üzerinde taşıyan ürünler ile ilgili şikayet, özel istek veya denetimler sonrası Fiziksel Analiz Laboratuvarı’na getirilen numuneler Türk Gıda Kodeksi ve ürün standartlarında belirtilen fiziksel ve kimyasal özellikleri tespit etmek amacıyla sıvı gıda ve sıvı gıda katkı maddelerinde rutubet, yoğunluk, kırılma indisi, suda çözünen katı madde(brix), pH, balda elektriksel iletkenlik, hububat ve bakliyatlarda bozuk dane, diğer çeşitlerden daneli, boy özelliğini belirlemede elek analizi ve hemen her üründe yabancı madde analizleri ve benzeri analizler yapılmaktadır.
Ayrıca fiziksel analizlerin diğer bir amacı da, sunulan gıdaların Türk Gıda Kodeksi ve TSE Standartlarına uygunluğunu değerlendirmektir.
Fiziksel analiz türlerimiz,
• Organoleptik muayene (Renk, koku, tat, görünüm)
• Yabancı madde aranması
• Sınıf özellikleri (kategori belirleme vb.)
• Kalitatif analizler
• pH, briks, çözünür katı madde gibi temel analizlerdir.
Tüketici sağlığı ve güvenli gıda hedefi ile çalışmalarını sürdüren laboratuvarlarımızdan, bünyesindeki gelişmiş cihaz ve konusunda uzman personele sahip, yönetmeliklere uygun olarak kurulmuş fiziksel analiz laboratuvarında;
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile resmi yada özel istek olarak gelen; gıda,gıda katkı maddeleri, yem ve ambalaj numunelerinin analizleri yapılmaktadır. Böylece gıda ithalatı, ihracatı, üretimi ve perakendeciliği yapan siz değerli kuruluşlarımıza ve tüketicilerimize hizmet vermektedir.
Analiz hizmetlerimiz,
• Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetkili
• Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne uygun olarak
• TS EN ISO / IEC 17025 uluslararası laboratuvar akreditasyonu standardı çerçevesinde
• Güncel, ulusal ve uluslararası kabul görmüş analiz metotları ile
• Talep ve ihtiyaçlara yönelik
• Müşteri memnuniyeti desteği ile
• Doğru
• Güvenilir
• Hızlı
çalışma prensibi ile sunulmaktadır.
Kullanmakta olduğumuz en üst düzeyde donanımlı cihazlarımız ve teknik malzemelerimiz, mevzuatlara uygun olarak, periyotlar halinde akredite olmus kalibrasyon kurumlarınca kalibre edilmektedir.
Ayrıca kullanmış olduğumuz analiz metotlarımızın güvenirliliğini garanti altına almak amacı ile %100 başarı hedefli olarak ulusal ve uluslararası yeterlilik ve karşılaştırma testlerine periyodik olarak katılmaktayız.