Mikrobiyoloji Laboratuvarı

Mikrobiyoloji Laboratuvarı

mikro1Gıda güvenliği ve hijyen, tüketici sağlığı için yüksek derecede önemli iki konudur.
Gıdaların hijyeni;
• İçine eklenen katkıların
• Kullanılan ekipmanların
• Çalışan personelin
• Kullanılan ambalajın
• Ortam havasının
bakteri yükü ile ters orantılıdır.
Gıdalar tüketime hazır hale gelene kadar birçok prosesten geçmekte ve birçok bulaşma riski ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle gıdanın hem tüketime hazır halinin hem de geçmekte olduğu proseslerin güvenirliği açısından mikrobiyolojik analizler önem arz etmektedir.

Bazı Mikroorganizmalar Ve Sebep Oldukları Hastalıklar

E.coli ve Koliform Bakteriler :Bağırsak sistemlerinde bulunur. Bu nedenle herhangi bir örnekte E. coli ‘ye n göstergesidir. Grup ishale ve olarak ölümlere neden olabilir.
Listeria monocytogenes: Bağırsak etmeni olan bu insanlarda; menenjit,deri burun içi, genital bölge tutulumu görülebilir. Gebelerde doğumlara neden olabilir.
Salmonella spp :Bağırsak sistemi enfeksiyon ve ishalleri yüksek düzeyde Salmonella bulunsa bile bunlarında Salmonellanda sosisler, yumurtalar süt ürünleri de Salmonella riski taşır.
Vibrio Türleri: Vibrio’nun birçok türü insanlar için tehlike oluşturur. Mikroorganizma tatlında bulunur.Yolu ile yeteri kadar vibrio vücuda ile ölüme yol açabilir.
Staphylococcus spp:Mikrobiyolojisinde Staphylococcus ile kastedilen Staphylococcus n indirgenmesine dalarda ve/veya bir dezenfeksiyonta olmaktır. Saureus insanlarda menenjit, kan zehirlenmesi, sindirim sistemi veya ciltte iltihaplara ve önemli ölçüde ve anında ölüm ile sonuçlanabilir.
Campylobacter spp :Campylobacter cinsi içinde insanlarda hastalık yapan en önemli tür C.jejuni’dir.Campylobacter cinsine ait üyeler daha önce koyun ve sığırlarda yavru atma ve ishal nedeni olarak bilinir.İnsanlarda görünen bakteriyel ishalin en sık nedenidir.Ayrıca mide ve bağırsak iltihaplarına neden olur.Hastalık oluşturmak için çok az bir bulaşma yeterlidir.En çok kanatlı hayvan bağırsağında bulunur.Bunun yanında çiğ süt,sular ve çeşitli gıdalarla bulaşır.
mikro2Enterokoklar:tma, kurutma, nispeten dirençlidirler.
ndan dalar için önemsiz kabul dalarda önemli olabilir. Süt nedeni ile ilk ora haline gelerek na yol açabilirler.
Bacillus cereus :Pişirildikten sonra yeterince ve nda,
da zehirlenmesine ı itli çorbalar,nedeni ile tarla ve için et ve süt
na f bireylerin ölümüne neden olabilir.
Clostridium spp: Clostridium türleri insan ve çevre sağlığı açısından büyük tehlike oluşturur.Bağırsak felçleri sonucu ölümlere sonuçlanır. Clostridium türlerinin ürettiği toksinlerden bazıları (botulin toksini), kaslarda felçlere yol açar.
Cihaz ve konusunda uzman personele sahip, yönetmeliklere uygun hale getirmektedir.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı aracılığı ile resmi yada özel istek olarak gelen;
örneklerle ve tüketicilerimize hizmet vermektedir.

Analiz Hizmetlerimiz,
• Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yetkili
• Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği’ne uygun olarak
• TS EN ISO/IEC 17025 uluslararası laboratuvar akreditasyonu standardı çerçevesinde
• Güncel, ulusal ve uluslararası kabul görmüş analiz metotları ile
• Talep ve ihtiyaçlara yönelik
• Müşteri memnuniyeti desteği ile
• Kontaminasyonu minimuna indiren tek yön çalışma sistemi
• Düzenli olarak yapılan ortam ve hava yük ölçümleri
• Doğru
• Güvenilir
• Hızlı
çalışma prensibi ile sunulmaktadır.

Kullanmakta olduğumuz en üst düzeyde donanımlı cihazlarımız ve teknik malzemelerimiz,mevzuatlara uygun olarak, periyotlar halinde akredite olmuş kalibrasyon kurumlarınca kalibre edilmektedir.
Ayrıca kullanmış olduğumuz analiz metotlarımızın güvenirliliğini garanti altına almak amacı ile %100 başarı hedefli olarak ulusal ve uluslar arası yeterlilik ve karşılaştırma testlerine periyodik olarak katılmaktadır.