GDO ve Biyogüvenlik Laboratuvarı

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan “Biyogüvenlik Mevzuatı Uygulama Talimatı” hükümlerine göre gıda ve gıda ürünlerinde GDO bulunmamalıdır. Yine bu mevzuatta yem numunelerinin değerlendirilebilmesi için etiket beyanı olması koşuluyla “Onaylı”, %0,9 eşik değerinin altında olması şartıyla “Yarı Onaylı” ve olmaması gereken “Onaysız” gen bölgeleri yer almaktadır. GDO ve Biyogüvenlik Analiz Laboratuvarı’nda mevzuatta yer alan tüm genetiği değiştirilmiş organizmalara dair analizler, TS EN ISO/ IEC 17025 akreditasyonu kapsamında yapılabilmektedir.

GDO, Hayvansal DNA, Tür Tayini, Alerjen ve Biyogüvenlik Analizleri

GDO ve Biyogüvenlik Analiz Laboratuvarımızda;

GDO Tarama (Screening): Ürünün GDO içerip içermediğine yönelik yapılan var-yok analizi

GDO Tanımlama (İdentifikasyon): Ürünün hangi genetik değişikliği içerdiğinin tespit analizi

GDO Miktar Tayini (Kantifikasyon): Ürünün içerdiği genetik değişikliğin miktar analizi şeklinde Real Time PCR tekniği ile GDO analizi yapılmaktadır. Ham ve işlenmiş gıda ürünleri, hayvansal ürünler, yemler ve bitkisel kaynaklı farmasötik ürünlerde;

Real Time PCR Cihazı ile;

• Gıda İçerik Tanımlaması

• Soya Analizi

• Et ve Et Ürünleri ile Jelatinli Ürünlerde Tür Tayinleri (Domuz, Eşek, At, Koyun, Tavuk, Hindi, Sığır)

• Tağşiş Analizleri • Vejetaryan ve Vegan Ürünlerde Hayvansal Bileşenlerin Analizi

• Karışık Et Türlerini İçeren İşlenmiş ve/veya Helal Gıda Statüsündeki Ürün Analizleri yapılmaktadır.

ELISA Metodu ile;

• Alerjen Analizleri (Gluten, süt, badem, fındık, yer fıstığı, yumurta, antep fıstığı, soya)