Mikotoksinler, çeşitli mantar türleri tarafından üretilen doğal toksinlerdir. Bu mikroskobik organizmalar, sıcak ve nemli ortamlarda yaygın olarak gelişir. Mikotoksinler özellikle tahıl, fındık, baklagil ve meyve gibi tarım ürünlerinde mikotoksin kontaminasyonuna neden olabilir.
Mikotoksin analizleri; üretim süreçlerinde ve son ürünlerde toksin kirliliğini belirlemek amacıyla yapılır. Analizler insan ve hayvan sağlığını korumak, ürün kalitesini sağlamak ve gıda güvenliğini güvence altına almak için mutlaka yapılmalıdır.
Laboratuvarımız, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı mevzuatlarına uygun olarak TS EN ISO/IEC 17025 standardını temel alarak müşteri talepleri doğrultusunda hizmet kapsamını sürekli arttırmaktadır.
Yeditepe Üniversitesi Ar-Ge ve Analiz Merkezi, modern teknoloji ve uzman kadrosuyla öne çıkan bir laboratuvardır. Laboratuvarımız, mikotoksin ve pestisit analizleri konusunda üst düzey çözümler sunarak analizi yapılan ürünlerin güvenliğini ve kalitesini sağlamayı, müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor, ve bunun için çalışıyoruz.