Tüketici sağlığı gıda güvenliği ile başlar. Gıda maddeleri, doğası gereği çok sayıda mikroorganizma barındırmaktadır. Halk sağlığı açısından bu sayının, belli bir seviyenin altında ya da hiç olmaması gerekmektedir. Tüketici sağlığını korumak için, gıda hijyeninin üretimin her aşamasında kontrol altında olması gerekmektedir. Tüketici sağlığı açısından risk oluşturan bu durum, aynı zamanda üretici açısından da büyük bir ekonomik risk oluşturmaktadır.
Bu nedenlerle laboratuvarımızda, ilgili mevzuatlara uygun olarak ulusal ve uluslararası referans metotlar (TS, ISO, APHA vb.) kullanılarak, gıda mikrobiyolojisi alanında en doğru sonuçlar verilmektedir.
Laboratuvarımız, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı mevzuatına uygun olarak TS EN ISO/IEC 17025 standardını esas almakta olup, müşteri talepleri doğrultusunda hizmet kapsamını sürekli olarak artırmaktadır.
Klasik analiz metotlarının yanı sıra hızlı mikrobiyoloji analiz metotları ile bitmiş ürün, yarı mamul, hammadde ve çevresel izleme numunelerinde, olası patojen ve indikatör mikroorganizmaları; güçlü bir laboratuvar altyapısı ve uzmanlaşmış bir ekip ile analiz etmekteyiz.