Bilindiği üzere metaller, tabiatta doğal olarak bulunan ve gıdalar ile insanlara ulaşabilen elementlerdir. Bu elementler; topraktan üzerinde yetişen ürünlere, bu ürünlerden onlarla beslenen hayvanlara, bu hayvanlardan üretilen et ve süte, deniz ortamlarından deniz ürünlerine geçmektedir. Bunun dışında çevresel koşullar nedeniyle, üretim aşamasında hammaddeye ve işlenmekte olan ürünlere de bulaş söz konusudur. Görüldüğü gibi metaller kolaylıkla besin zincirine girmekte ve böylece canlılarda birikmelere neden olabilmektedir.
Gıdayı, güvenliği ve besin kalitesi açısından değerlendirdiğimizde, gıdanın içerdiği metal miktarı önemli bir yer taşımaktadır. Metallerin belirli miktarların üzerinde olması insan sağlığı acısından ciddi olumsuzluklara sebep olabilmektedir. Bu nedenle, kurşun, kadmiyum, civa, arsenik gibi metallerle, demir, bakır, çinko, magnezyum, mangan, potasyum, sodyum gibi metallerin gıdalardaki miktarlarının belirlenmesi konusunda yasal sınırlamalar oluşturulmuştur. Aşırı ağır metal birikimi kanser, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi çok önemli hastalıklara neden olabilmektedir.
Laboratuvarımız, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı mevzuatlarına uygun olarak TS EN ISO/IEC 17025 standardını temel alarak müşteri talepleri doğrultusunda hizmet kapsamını sürekli arttırmaktadır.
Üst teknoloji cihazlarla kurulmuş laboratuvarımızda, halk sağlığını korumak amaçlı, yönetmeliklere uygun, doğru, hızlı ve güvenilir analiz sonuçlarıyla sektöre hizmet vermekteyiz.