Artan dünya nüfusu ile paralel olarak gıdanın önemi de sürekli artmaktadır. Gıdanın artan önemi ile gıda güvenliği ve tüketici sağlığı yüksek derecede önem kazanmıştır.

Su, toprak, hava gibi doğal kaynaklardan, gıda ve yemlere bulaşan küfler, Mikrotoksinleri üretirler. Ürün çeşidine göre hasattan önce tarlada, hasat sırasında, hasattan sonraki kurutma, ayıklama esnasında, ürünün taşınması, depolanması veya işlenmesi sırasında oluşabilmektedir.

Laboratuvarımız, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı mevzuatlarına uygun olarak TS EN ISO/IEC 17025 standardını temel alarak müşteri talepleri doğrultusunda hizmet kapsamını sürekli arttırıyoruz.

Laboratuvarımızda özellikle; Besin Değerleri (Karbonhidrat, Enerji, Protein, Kül, Yağ, Şeker, Diyet Lif), Tuz, Asitlik, Kükürtdioksit vb. analizler tecrübeli ve alanında uzman kadromuz tarafından yapılmaktadır.