YÜ-AGAM ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI BAKANLIK YETKİLİ KAPSAM LİSTESİ
Bu analizler T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, 17025 akreditasyonuna sahiptir.
Sıra No | Analiz Adı | Metodun Kapsadığı | Orijinal Metot | Kullanılan Teknik | ||
Kuru Madde ve Yağsız Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini | ||||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Bin Dane Ağırlığı | ||||||
Katı Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Sediment-Kir Tayini | ||||||
Kuru Madde ve Yağsız Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini | ||||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini | ||||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini | ||||||
pH Tayini |
| |||||
pH Tayini | ||||||
Yabancı Madde Miktarı Tayini | ||||||
Kırılma İndisi ve Rutubet Miktarı Tayini | Bal ve Bal Çeşitleri |
| ||||
Suda Çözünmeyen Katı Madde Miktarı Tayini | Bal ve Bal Çeşitleri |
| ||||
Elektriksel İletkenlik Tayini | Bal ve Bal Çeşitleri |
| ||||
Toplam Yabancı Madde ve Tane İriliği Tayini |
| |||||
Ani Sıcaklık Değişimine Dayanım Testi |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Yoğunluk Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini | ||||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Briks Analizi |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Uçucu Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Kutu Dolum Oranı Tayini | ||||||
Süzme Ağırlığı Oranı Tayini | ||||||
Yabancı Madde Miktarı Tayini | ||||||
Suya Geçen Madde Miktarı Tayini |
| |||||
Rutubet Miktarı Tayini (Karl Fischer Yöntemi) | ||||||
Toplam Katı Madde Miktarı Tayini | Dondurma ve Dondurma Çeşitlerinde | TS ISO 3728 | Gravimetrik Yöntem | |||
Kurutma Kaybı Tayini | Toz Meşrubat Çeşitlerinde | TS 7058 | Gravimetrik Yöntem | |||
Kütle Kaybı Tayini | Tahin Helvası Çeşitlerinde | TS 1201, EN ISO 1741 | Gravimetrik | |||
Rutubet ve Kuru Madde Miktarı Tayini | Meyve ve Sebze Mamullerinde | TS 1129 ISO 1026 | Gravimetrik Yöntem | |||
Kuru veya Kurutulmuş Meyve/Kaymak/ Kuruyemiş oranı | Lokum | TS 8444, 2006 | Gravimetrik |
| ||
Çemen Miktarı Tayini | Pastırma | Tebliğ No:2012/74, TS 1071 2002 | Gravimetrik | |||
Yaş ve Kuru Gluten Tayini | Un | TS EN ISO 21415-2, TS EN ISO 21415-3 | Gravimetrik |
| ||
Rutubet Miktarı Tayini | Baharat Çeşitleri | TS 2134, 1987 | Volümetrik | |||
Meyve ağırlığı oranı Tayini | Meyve Reçelleri | TS 3958, 2010 | Gravimetrik | |||
Kütle Kaybı Tayini | Lokum ve Çeşitlerin | TS 1201 EN ISO 1741 | Gravimetrik | |||
Hacmen Alkol Tayini | Şarap, Bira ve Çeşitleri | TS 522 / AOAC 920.57 | Gravimetrik | |||
Yoğunluk Tayini (Özgül Ağırlık) (g/ml, 20°C) | Şarap ve Çeşitleri | TS 522 | Gravimetrik |
| ||
Toplam Kuru Madde Tayini (g/L, 20°C) | Şarap, Bira ve Çeşitleri | TS 522 | Gravimetrik |
| ||
GDO Tarama Analizi1 (p35S,tNOS, pFMV) | Gıda ve Yem | Kit Metodu (Eurofins GMO Screen RT 35S/NOS/FMV), ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR |
| ||
Bitki Spesifik Mısır Geni Taraması1 | Gıda ve Yem | Kit Metodu (Eurofins Species Ident-Corn Species), ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON 89034 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-018) | Real Time PCR |
| ||
MON 89034 Mısır Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-018) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON 88017 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-016) ISO 24276, ISO 21569
| Real Time PCR | |||
MON 88017 Mısır Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-016) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
DAS 1507 (TC 1507) Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-010) | Real Time PCR | |||
DAS 1507 (TC 1507) Mısır Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-010) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
NK 603 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-008) | Real Time PCR |
| ||
NK 603 Mısır Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-008) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
GA 21 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-007) | Real Time PCR | |||
GA 21 Mısır Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-007) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
DAS 59122 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-012) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR |
| ||
DAS 59122 Mısır Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-012) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON 810 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-001) | Real Time PCR | |||
MON 810 Mısır Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-001) ISO 21570, ISO 24276
| Real Time PCR |
| ||
MON 863 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-009) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR | |||
MON 863 Mısır Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-009) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MIR 604 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-013) | Real Time PCR |
| ||
MIR 604 Mısır Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-013) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
BT 176 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-023) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR |
| ||
BT 176 Mısır Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-023) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
BT 11 Mısır Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-006) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR | |||
BT 11 Mısır Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-006) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
Bitki Spesifik Soya Geni Taraması 1 | Gıda ve Yem | Kit Metodu (Eurofins Species Ident-Soy) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON 89788 Soya Tip Belirleme Analizi1 |
Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-006) | Real Time PCR |
| ||
MON 89788 Soya Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem |
EURL Metot (QT-EVE-GM-006) ISO 21570, ISO 24276
| Real Time PCR |
| ||
MON 40-3-2 Soya Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-005) | Real Time PCR |
| ||
MON 40-3-2 Soya Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-005) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
A2704-12 Soya Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-004) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR |
| ||
A2704-12 Soya Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-004) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
Bitki Spesifik Kanola Geni Taraması 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-TAX-BN-012) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
RT 73 Kanola Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-004) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR |
| ||
RT 73 Kanola Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-004) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MS 8 Kanola Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-002) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR |
| ||
MS 8 Kanola Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-002) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
RF 3 Kanola Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-003) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR | |||
RF 3 Kanola Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-003) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
T 45 Kanola Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-001) | Real Time PCR | |||
T 45 Kanola Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-001) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
Bitki Spesifik Pamuk Geni Taraması 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-TAX-GH-015 ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
MON 531 Pamuk Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-004) | Real Time PCR |
| ||
MON 531 Pamuk Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem |
EURL Metot (QT-EVE-GH-004)ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON 1445 Pamuk Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-003) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR |
| ||
MON 1445 Pamuk Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-003) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON 15985 Pamuk Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-005) ISO 24276, ISO 21569 | Real Time PCR |
| ||
MON 15985 Pamuk Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-005) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
Bitki Spesifik Şeker Pancarı Geni Taraması 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-TAX-BV-013 ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
H7-1 Şeker Pancarı Tip Belirleme Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BV-001) | Real Time PCR |
| ||
H7-1 Şeker Pancarı Miktar Analizi 1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BV-001) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
At Eti Aranması | Et ve Et Ürünleri | Kogene Powercheck Horse Species Real-Time PCR Kit With Epc Protocol | Real Time PCR | |||
Domuz Eti Aranması | Et ve Et Ürünleri | Kogene Powercheck Porcine Species Real-Time Pcr Kit With Epc Protocol | Real Time PCR | |||
Tavuk Eti Aranması | Et ve Et Ürünleri | Kogene Powercheck Chicken Species Real-Time Pcr Kit With Epc Protocol | Real Time PCR | |||
Koyun Eti Aranması | Et ve Et Ürünleri | Kogene Powercheck Sheep Species Real-Time PCR Kit With Epc Protocol | Real Time PCR | |||
Sığır Eti Aranması | Et ve Et Ürünleri | Kogene Powercheck Bovine Species Real-Time PCR Kit With Epc Protocol
| Real Time PCR |
| ||
Eşek Eti Aranması | Et ve Et Ürünleri | Bosphore Species Identıfıcatıon Kit-Donkey V1 Real Time PCR Kit Protocol | Real Time PCR | |||
Gluten Tayini | Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Ürünler | AOAC-OMA | Elisa |
| ||
Domuz tür tayininin Real Time-PCR ile tespiti | Jelatin ve Jelatin İçeren Tüm Gıdalar ve Ürünleri, Gıda Katkı Maddeleri | SUREFOOD Anımal Id Pork Sens Plus V Kit Manueli | Real Time PCR | |||
%10’luk Hidroklorik Asitte (HCl) Çözünmeyen Kül Miktarı Tayini |
| |||||
Toplam Kül Miktarı Tayini |
| |||||
Benzoik Asit ve Sorbik Asit Miktarı Tayini |
| |||||
Tuz Miktarı Tayini |
| |||||
%10’luk Hidroklorik Asitte (HCl) Çözünmeyen Kül Miktarı Tayini |
| |||||
Toplam Kül Miktarı Tayini |
| |||||
%10’luk Hidroklorik Asitte (HCl) Çözünmeyen Kül Miktarı Tayini |
| |||||
Toplam Kül Miktarı Tayini | ||||||
Etil Alkol Miktarı Tayini | ||||||
Tuz Miktarı Tayini | ||||||
Toplam Kül Miktarı Tayini |
| |||||
%10’luk Hidroklorik Asitte (HCl) Çözünmeyen Kül Miktarı Tayini |
| |||||
Toplam Kül Miktarı Tayini |
| |||||
Toplam Kül Miktarı Tayini |
| |||||
Diyet Lif Miktarı Tayini | ||||||
Asitlik Miktarı Tayini |
| |||||
Yapı Tayini |
| |||||
% Ham Protein Miktarı Tayini |
| |||||
Enerji Hesaplanması |
| |||||
İnvert Şeker, Toplam Şeker Ve Sakkaroz Miktarı Tayini |
| |||||
Toplam Yağ Miktarı Tayini | ||||||
Titrasyon Asitliği Tayini |
| |||||
Toplam Yağ Miktarı Tayini | ||||||
Asitlik Miktarı Tayini |
| |||||
Asitlik Miktarı Tayini |
| |||||
Aflatoksin M1 Tayini |
| |||||
Toplam Yağ Miktarı Tayini |
| |||||
Aflatoksin M1 Tayini |
| |||||
Asitlik Miktarı Tayini |
| |||||
Tuz Miktarı Tayini
|
| |||||
Toplam Yağ Miktarı Tayini | ||||||
Tuz Miktarı Tayini |
| |||||
Pb, Cd, As, Hg Tayini |
| |||||
Pd, Cd Aranması |
| |||||
Pestisit Tayini | Yüksek Su İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik |
| ||
Pestisit Tayini | Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik |
| ||
Pestisit Tayini | Yüksek Su İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik |
| ||
Pestisit Tayini | Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik |
| ||
Aflatoksin B1 Tayini | Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları ve Mamaları
| AOAC 2000.16, İşletme İçi Metot | Kromatografik |
| ||
Aflatoksin B1, B2, G1, G2 ve Toplam Aflatoksin Tayini | Tahıl ve Tahıl Ürünleri | AOAC 991.31, İşletme İçi Metot | Kromatografik |
| ||
Zearalenon (ZON) Tayini | Tahıl ve Tahıl Ürünleri ile Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları-Mamaları | R-Biopharm,Tahıllarda Easi-extract® Zearalenon Kullanılarak Yapılan Zearalenon Analizi için Asetonitril Ekstraksiyon Uygulama Notu Ref No: A1-RP91.V2 | Kromatografik | |||
Deoxynivalenol (DON) Tayini | Tahıl ve Tahıl Ürünleri ile Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları-Mamaları | Application Note for Analysis of Deoxynivalenol in Cereal Using Water Extraction in Conjuction with DONPREP Ref No: A1-P50.V5 İşletme İçi Metot | Kromatografik |
| ||
Okratoksin A Tayini |
Kahve ve Kahve Çeşitleri
| AOAC 2000.09 İşletme İçi Metot | Kromatografik |
| ||
Okratoksin A Tayini | Tahıl ve Tahıl Ürünleri ile Tahıl Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları-Mamaları
| AOAC 2000.03 İşletme İçi Metot | Kromatografik | |||
Okratoksin A Tayini | Şarap ve Şarap Çeşitleri | R-Biopharm Application Note OCHRAPREP Wine Ref No: A10-P14.V7, İşletme İçi Metot | Kromatografik |
| ||
Suda Çözünen Sentetik Boyaların Tayini | Tüm Gıdalar | NMKL 130 | Kromatografik | |||
Suni Boya Aranması (Var-Yok) | Tüm Gıdalar | TS 7780 Akide Şekeri TS 2284 Bulgur TS 12933 Bitkisel Çaylar TS 11149 Şalgam Suyu TS 7474 Gofret TS 3734 Marmelatlar Regnel 1977 | - |
| ||
Kafein Tayini | Alkolsüz Toz-Sıvı İçecekler, Kahve ve Çay | TS ISO 10727 Journal of AOAC Int. Vol.76 No.2 | Kromatografik |
| ||
HMF Tayini | Bal, Reçel, Pekmez, Nar Ekşisi ve Geleneksel Ürünler | Harmonised Methods of The International Honey Commision | Kromatografik |
| ||
Kükürt dioksit Tayini | Gıda | AOAC 962.16 | Titrimetrik |
| ||
Nitrat ve Nitrit Tayini | Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları-Mamaları ile Meyve ve Sebzeler | TS 6183, İşletme İçi Metot | Spektrofotometrik | |||
Tuz Tayini | Peynir ve Peynir Çeşitleri | TS EN ISO 5943-Peynir ve Eritme Peynir Ürünleri | Ptansiyometrik Titratör |
| ||
Toplam Yağ Tayini | Tüm Gıdalar | AOCS Am 5-04, Rapid Determination of Oil/Fat Utilizing High Temperature Solvent Extraction | Gravimetrik |
| ||
Pestisit Tayini | Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik |
| ||
Pestisit Tayini | Yüksek Yağ ve Orta Su İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik | |||
Pestisit Tayini | Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük Su ve Yağ İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik | |||
Pestisit Tayini | Zor veya Özgün Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik | |||
Pestisit Tayini | Yüksek Yağ ve Çok Düşük Su İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik | |||
Pestisit Tayini | Yüksek Yağ ve Orta Su İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik |
| ||
Pestisit Tayini | Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük Su ve Yağ İçerikli Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik |
| ||
Pestisit Tayini | Zor veya Özgün Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik |
| ||
Okratoksin A Miktarı Tayini | Kurutulmuş Meyveler ve Baharatlar | R-Biopharm Application Note Ochraprep A17-P14.V6 R-Biopharm Application Note Ochraprep A20-P14.V4 İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
Aspartam, Asesülfam K, Sakkarin Tayini | Tüm Gıdalar | Journal of AOAC Int. Vol.76 No.2 | Kromotografik |
| ||
Fumonisin (B1+B2) Miktarı Tayini | Mısır ve Mısır Kaynaklı Gıdalar ile Mısır Bazlı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları | LC-MS/MS Multi-Method for MycotoxinsAafter Single Extraction, with Validation Data for Peanut, Pistachio, Wheat, Maize, Cornflakes, Raisins and Figs - İşletme İçi Metot
| Kromotografik |
| ||
Okratoksin A Miktarı Tayini | Kakao, Kakao Ürünleri ve Çikolata | Ochraprep P14/P14B A6-P14.V7 İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
İndirgen Şekerler (İnvert Şeker cinsinden) (g/L) | Şarap ve Çeşitleri | TS 522 | Titrimetrik |
| ||
Toplam Asit (Tartarik Asit Cinsinden) | Şarap ve Çeşitleri | TS 522 | Titrimetrik |
| ||
Uçar Asit (Asetik Asit Cinsinden) (g/L) | Şarap ve Çeşitleri | TS 522 | Titrimetrik |
| ||
Toplam Kükürdioksit (mg/L) | Şarap ve Çeşitleri | TS 522 | Titrimetrik | |||
Serbest Kükürdioksit (mg/L) | Şarap ve Çeşitleri | TS 522 | Titrimetrik | |||
Sitrik Asit ve Malik Asit Tayini | Şarap ve Çeşitleri | İşletme İçi Metot HPLC Organic Acid Analysis in Diffrent Citrus Juices under Reversed Phase Conditions- İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
Metil Alkol Tayini | Damıtık ve Fermente Alkollü İçkiler, Alkolsüz İçecekler | AOAC 968.29 (Modifiye Metot) | Kromotografik |
| ||
Arsenik (As), Kurşun (Pb), Kadmiyum (Cd), Civa (Hg) Tayini | Yem ve Yem Katkılar | İşletme İçi Metot - “KAT.068” (NMKL 186 yayınından modifiye edilmiştir.) | Kromotografik | |||
Aflatoksin B1 Tayini | Yem ve Yem Katkılar | R-Biopharm Application Note P07 Ref No:A13- PO7.V6 İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
Melamin Tayini | Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdaları, Devam Formülleri ile Süt ve Ürünleri | Use of Methanol for the Efficient Extraction and Analysis of Melamine and Cyanuric Acid Residues in Dairy Products and Pet Foods- İşletme İçi Metot | Kromotografik | |||
Patulin Tayini | Fermente Alkollü İçkiler, Elma Suları, Bebek Ve Küçük Çocuk Ek Gıdalarında | Analysis of Patulin in Pear- and Apple-Based Foodstuffs by Liquid Chromatography Electrospray Ionization Tandem Mass Spectrometry Aurelien Desmarchelier,* Claudia Mujahid, Lucie Racault, Loïc Perring, and Katerina Lancova- İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
Kalay (Sn) Tayini | Tüm Gıda ve Gıda Katkıları | İşletme İçi Metot - “KAT.072” (NMKL 191 metodundan modifiye edilmiştir.) | Kromotografik |
| ||
Aflatoksin B1,B2,G1,G2 ve Toplam Aflatoksin Tayini | Baharat Çeşitleri ve Baharat Karışımları | AOAC 999.07- İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
PAH Analizi | Katı-Sıvı Yağlar, Su Ürünleri, Bebek Maması ve Devam Formülleri | Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Fish with Agilnet Bend Elut Quechers AOAC Kit and HPLC-FID, İşletme İçi Metot | Kromotografik | |||
Aeromonas spp. Sayımı |
| |||||
Alicyclobacillus spp. Aranması |
| |||||
Asit Yapan Bakteri Aranması | Gıda ve Hayvan Yemleri |
| ||||
Bacillus cereus Sayımı | Gıda ve Hayvan Yemleri |
| ||||
Isıya Dirençli Campylobacter Türlerinin Aranması | Gıda |
| ||||
Clostridium perfringens Sayımı | Gıda ve Hayvan Yemleri |
| ||||
Isıya Dirençli Campylobacter Türlerinin Aranması | Gıda ve Hayvan Yemleri |
| ||||
Somatik Hücre Sayımı |
| |||||
E.coli O 157 Aranması | Gıda ve Hayvan Yemleri |
| ||||
E.coli O 157 Aranması | Gıda |
| ||||
E.coli Sayımı | Gıda |
| ||||
E.coli Sayımı | Gıda ve Hayvan Yemleri |
| ||||
E.coli ve Koliform Sayımı |
| |||||
Cronobacter spp. Aranması |
| |||||
Enterobactericeae Sayımı | Gıda |
| ||||
Enterobactericeae Sayımı | Gıda ve Hayvan Yemleri |
| ||||
Fekal Enterekok Sayımı |
| |||||
Koliform Sayımı | Gıda | |||||
Koliform Sayımı | Gıda ve Hayvan Yemleri |
| ||||
Ticari Sterilite |
| |||||
Listeria monocytogenes Aranması |
| |||||
Listeria monocytogenes Aranması |
| |||||
Laktik Asit Bakteri Sayımı |
| |||||
Lactobacillus spp. Sayımı |
| |||||
Legionella spp. Sayımı | ||||||
Lipolitik Bakteri Sayımı |
| |||||
Osmofil- Osmotolerant Maya sayımı |
| |||||
Proteolitik Bakteri Sayımı |
| |||||
Pseudomonas spp. Sayımı |
| |||||
Pseudomonas aeroginosa Sayımı |
| |||||
Rop Sporu Sayımı | ||||||
Koagulaz Pozitif Stafilokokların (S.aureus ve Diğerleri) Sayımı |
| |||||
Koagülaz Pozitif S.aureus Sayımı |
| |||||
Salmonella spp. Aranması |
| |||||
Salmonella spp. Aranması |
| |||||
Shigella Aranması |
| |||||
Stafilokokal Enterotoksin Tayini |
| |||||
Sülfit İndirgeyen Anaerob Sayımı |
| |||||
Aerobik Koloni Sayımı |
| |||||
Aerobik Koloni Sayımı |
| |||||
Toplam Maya-Küf Sayımı | ||||||
Toplam Maya-Küf Sayımı |
| |||||
Ticari Sterilite |
| |||||
Vibrio cholerae Aranması | ||||||
Vibrio parahaemolyticus Aranması | (Sürme) |
| ||||
Yersinia enterocolitica Aranması |
| |||||
Karakteristik Mikroorganizma Sayımı | ||||||
Aeromonas spp. Sayımı |
| |||||
Sülfit İndirgeyen Anaerob Bakteri (Clostridia) Sporların Sayımı | Gıda İşletmesinde Kullanılan Sular | TS ISO 26461 | Membran Filtre petri |
| ||
Clostridium botulinum Aranması | Gıda, Gıda Katkıları, Yem ve Katkıları | APHA 32 | Mikrobiyolojik |
| ||
Clostridium tyrobutyricum Aranması ve Sayımı | Peynirler | APHA 24 | Mikrobiyolojik |
| ||
Anaerobik spor sayımı | Gıda, Gıda Katkıları, Yem ve Katkıları | APHA 24 | Mikrobiyolojik |
| ||
Aerobik spor sayımı | Gıda, Gıda Katkıları, Yem ve Katkıları | APHA 23 | Mikrobiyolojik |
| ||
Termofilik Aerobik Spor Sayımı | Gıda, Gıda Katkıları, Yem ve Katkıları | APHA 26 | Mikrobiyolojik |
| ||
Termofilik Anaerobik Spor Sayımı | Gıda, Gıda Katkıları, Yem ve Katkıları | APHA 27 | Mikrobiyolojik |
| ||
Termofilik Asidofilik Bakteri Sayımı (TAB) | Gıda, Gıda Katkıları, Yem ve Katkıları
| IFU MB12 | Mikrobiyolojik |
| ||
Fekal Enterokok, Streptokok Sayımı. | Gıda, Gıda Katkıları, Yem ve Katkıları | APHA 10 | Mikrobiyolojik |
| ||
Enterobacteriaceae Sayımı | Yüzey, Personel, Ekipman Swab-Sünger | ISO 18593 (swab analiz teknikleri’ne göre) TS ISO 21528-2 | Mikrobiyolojik |
| ||
MON87701 Soya Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-010) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON87701 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-010) ISO 21570,ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON87705 Soya Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-003) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON87705 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-003) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON87708 Soya Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-012) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON87708 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem |
EURL Metot (QT-EVE-GM-012) ISO 21570, ISO 24276
| Real Time PCR |
| ||
MON87769 Soya Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-002) ISO 21569, ISO 24276
| Real Time PCR |
| ||
MON87769 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-002) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
A5547-127 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-007) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
A5547-127 Soya Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-007) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
BPS CV127 Soya Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-011) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
BPS CV127 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-011) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
DP 305423-1 Soya Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-008) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
DP 305423-1 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-008) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
DP 356043-5 Soya Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-009) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
DP 356043-5 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-009) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
MON88302 Kanola Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-010) ISO 21569, ISO 24276
| Real Time PCR |
| ||
MON88302 Kanola Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem |
EURL Metot (QT-EVE-BN-010) ISO 21570, ISO 24276
| Real Time PCR |
| ||
MS1 Kanola Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-005) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MS1 Kanola Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-005) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
TOPAS 19/2 Kanola Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-008) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
TOPAS 19/2 Kanola Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-BN-008) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
3272 Mısır Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-019) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
3272 Mısır Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-019) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MIR 162 Mısır Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-022) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MIR 162 Mısır Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-022) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
MON87460 Mısır Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-005) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
MON87460 Mısır Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-005) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
T25 Mısır Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem |
EURL Metot (QT-EVE-GH-011) ISO 21569, ISO 24276
| Real Time PCR |
| ||
T25 Mısır Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-011) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
281-24-236 Pamuk Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot(QT-EVE-GH-001A) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
281-24-236 Pamuk Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot(QT-EVE-GH-001A) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
GHB 614 Pamuk Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-006) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
GHB 614 Pamuk Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-006) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
LLCotton25 Pamuk Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-002) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
LLCotton25 Pamuk Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-002) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
T304-40 Pamuk Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-009) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
T304-40 Pamuk Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-009) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
MON 88913 Pamuk Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-007) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
MON 88913 Pamuk Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem |
EURL Metot (QT-EVE-GH-007) ISO 21570, ISO 24276
| Real Time PCR |
| ||
3006-210-23 Pamuk Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot(QT-EVE-GH-001B) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
3006-210-23 Pamuk Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot(QT-EVE-GH-001B) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
Bitki Spesifik ‘Pirinç’ Geni Taraması | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-TAX-OS-017) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
LLRice62 Pirinç Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-OS-002) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
LLRice62 Pirinç Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-OS-002) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
Bitki Spesifik ‘Patates’ Geni Taraması | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-TAX-ST-010) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR |
| ||
EH-92-527-1 Patates Tip Belirleme Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ST-001) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
EH-92-527-1 Patates Miktar Analiz1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ST-001) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
GDO Tarama Analizi1 (35S/NOS/FMV/BAR) | Gıda ve Yem | Kit Metodu (Foodproof GMO Screeining Kit (35S, NOS, bar, FMV) Kit Protocol) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
Toplam Ağır Metal (Kurşun Cinsinden) Tayini | Gıda Katkı Maddeleri |
TS 8225
| Gravimetrik |
| ||
Deoxynivalenol (DON) Tayini | Yem ve Yem Maddeleri | R-Biopharm Application Note for DONPREP Product Code:P50/P50B İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
Zearalenon (ZON) Tayini | Yem ve Yem Maddeleri | R-Biopharm Application Note for ZON İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
Nitrit / Nitrat Tayini | Et ve Et Ürünleri |
ISO 2918-ISO 3091
| Spektrofotometrik |
| ||
Demir, Krom, Bakır, Çinko Tayini | Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri | İşletme İçi Metot –“KAT.079” (NMKL186 yayınından modifiye edilmiştir.) | Spektrofotometrik |
| ||
Patulin Tayini | Alkollü İçkiler | Analysis of Patulin in Pear- and Apple-Based Foodstuffs by LC/ESI/MSn (Mod. Met.) Det. of Pat. in Apple and Der. Pro. by UHPLC BMS/MS, İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
Okratoksin A Tayini | Alkollü İçkiler | R-Biopharm Application Note OCHRAPREP Wine Ref No: A10-P14.V7, İşletme İçi Metot | Kromotografik |
| ||
Dithiokarbamat Analizi | Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ İçerikli Ürünler, Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük Su ve Yağ İçerikli Ürünler | Validation of the Method for the Determination of Dithiocarbamates and Thiuram Disulphide on Apple, Lettuce, Potato, Strawberry and Tomato Matrix / Analysis of Dithiocarbamate Residues in Foods of Plant Origin involving Cleavage into Carbon Disulfide, Partitioning into Isooctane and Determinative Analysis by GC-ECD metodundan (EURL CRM Dithiocarbomate as CS2) (Modifiye Metot) | Kromotografik | |||
Sülfatlandırılmış Kül Tayini | Gıda Katkı Maddeleri | FCC 11. Edition Page 1259 | Küllendirme | |||
Hidrojen Peroksit Aranması | Jelatin | EP 9.0 – 2569, Jelatin, 2017 91312 Quantofix Peroxide Kit | Kit | |||
Piperonyl Butoxide Tayini | Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Asit ve Yüksek Su İçerikli Ürünler, Yüksek Yağ İçerikli Ürünler, Yüksek Nişasta ve/veya Protein ve Düşük Su ve Yağ İçerikli Ürünler ile Baharat, Çay vb. Zor veya Özgün Ürünler | AOAC 2007.01 | Kromotografik | |||
Histamin Tayini | Su Ürünleri | Romero-González, R., Alarcón-Flores, M. I., Vidal., J. L. M. Ve Frenich, A. G., 2012.Simultaneous determination of four biogenic and three volatile amines in anchovy by Ultra-High-Performance Liquid chromatography coupled to tandem mass spectrometry, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 60, 5324-5329(Modifiye Metot) | Kromotografik | |||
Natamisin Tayini | Süt ve Süt Ürünleri | TS EN ISO 9233-2 İşletme İçi Metot | Kromotografik | |||
Yağ Asitleri Kompozisyonu (Erusik Asit Dâhil) | Hayvansal, Bitkisel ve Eksrakte Edilmiş Yağlar | Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği (2014/53) | Kromotografik | |||
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Tayini METOT 1-TAM DALDIRMA METODU (Alkollü-sulu-asitli gıdalar) | Gıda ile temas eden plastik madde ve malzemeler |
TS EN 1186-1 TS EN 1186-3 Metot 1 Daldırma Metodu
| Gravimetrik | |||
Parafin Aranması | Balmumu | TS 2906 | Fiziksel | |||
Aflatoksin M1 Tayini | Dondurma ve Dondurma Çeşitleri | R-Biopharm Application Note art No:p04- İşletme İçi Metot | Kromotografik | |||
Karboksimetil Selüloz Tayini | Süt ve Süt Ürünleri | İşletme İçi Metot (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 13 Ocak 2011 tarihli, sayı. B.12.5.tag.0.16.00.21/350 sayılı ve “ Süt ve Süt Ürünlerinde Yapılabilen Analizler” Konulu Yazısı) | Fiziksel | |||
HT2-T2 Tayini | Bebek Maması, Tahıl ve Tahıl Ürünleri | LC-MS/MS Multi-Method For Mycotoxins After Single Extraction, With Validation Data Forpeanut, Pistachio, Wheat, Maize, Cornflakes, Raisins And Figs (Modifiye Metot) | Kromotografik | |||
Toplam Kül Tayini | Çözünebilir Kahve | TS EN ISO 2171 | Gravimetrik | |||
Kafein Tayini | Enerji İçecekleri | TS ISO 10727 | Kromotografik | |||
Rutubet ve Kuru Madde Tayini | Yem ve Yem Maddeleri, Karma Yem Bileşenleri | 21.01.2017 Tarih, 29955 Sayılı Resmi Gazete Yemlerin Resmi Kontrolleri İçin Numune Alma ve Analiz Metotları | Gravimetrik | |||
Rutubet ve Kuru Madde Tayini | Bebek Mamaları ve Devam Formülleri | TS 11729 | Gravimetrik | |||
Bitki Spesifik Soya Geni Taraması1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-TAX-GM-002) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
Bitki Spesifik Mısır Geni Taraması1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-TAX-ZM-002) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
GHB 119 Pamuk Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-008) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
GHB 119 Pamuk Miktar Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GH-008) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
DAS 40278-9 Mısır Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem |
EURL Metot (QT-EVE-ZM-004) ISO 21569, ISO 24276 |
Real Time PCR
| |||
DAS 40278-9 Mısır Miktar Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-004) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
FG72 Soya Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-001) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
FG72 Soya Miktar Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-001) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
MON 87427 Mısır Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-003) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
MON 87427 Mısır Miktar Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-ZM-003) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
C Vitamini | Gıda ve Yem | İşletme İçi Metot (KAT.117) 1-Enzymatically validated liquid chromatographic method for the determination of ascorbic and dehydroascorbic acids in fruit and vegetables 2-High Performance Liquid Chromatographic Determination of Vitamin C in Fresh Fruits From West Africa ), İşletme İçi Metot | HPLC | |||
Protein Tayini | Gıda ve Yem | NMKL 6 | Titrimetrik | |||
Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon analizi METOT 1-TAM DALDIRMA METOT 5- DOLDURMA METODU | Gıda ile temas eden plastik madde ve malzemeler | TS EN 1186-1, TS EN 1186-2 Metot 1 | GC-FID Metot | |||
Renk Tayini | Meyve, Meyve Ürünleri, Şuruplar ve Benzeri Şekerli Ürünler | İşletme İçi Metot (FAT.060) TS 1466 | Spektrofotometrik | |||
Organoleptik Muayene | Gıda, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Takviyeleri, Yem ve Yem Katkı Maddeleri | İlgili Tebliğ ve TS’ler | Gravimetrik | |||
Yabancı Madde Analizi | Gıda, Gıda Katkı Maddeleri ve Gıda Takviyeleri | İlgili Tebliğ ve TS’ler | Gravimetrik | |||
Böcek, Kemirici Hayvan ve Kalıntıları Tayini | Çiğ Çekirdek Kahve | TS 6533 | Gravimetrik | |||
Yabancı Madde ve Kusurlu Tane Tayini | Çiğ Çekirdek Kahve | TS ISO 4149 | Gravimetrik | |||
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini | Kurutulmuş Meyveler | AOAC 991.31 Modifiye | HPLC-FLD | |||
Spesifik Migrasyon (Ba-Co-Cu-Fe-Li-Mn-Zn-Al-Ni) Tayini | Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler |
TS EN 13130-1 ISO 17294-1, ISO 17294-2 JRC EUR 23814 EN TGK 2013/34
| ICP-MS | |||
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi METOT 5-DOLDURMA METODU | Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler | TS EN 1186-1 TS EN 1186-3 Metot-5 Doldurma Metodu | Gravimetrik | |||
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi METOT 5-DOLDURMA METODU (ızo-oktan, %95 etil alkol) | Gıda ile Temas Eden Plastik Madde ve Malzemeler | TS EN 1186-3 | Gravimetrik | |||
Şeker Kompozisyonu (Fruktoz, Glikoz, Sakkaroz, Maltoz) Tayini | Meyve Suları ve Benzeri Ürünler | AOAC 980.13 - TS 13359 | HPLC-RID | |||
Yağsız Süt Kuru Maddesi Tayini | Tereyağı | TS 1331 | Gravimetrik | |||
Süt Yağı Tayini | Tereyağı | TS 1331 | Gravimetrik | |||
DAS 44406-6 Soya Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-015) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
DAS 44406-6 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-015) ISO 21570, ISO 24276
| Real Time PCR | |||
DAS 68416-4 Soya Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-013) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
DAS 68416-4 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-013) ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR
| |||
DAS 81419-2 Soya Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-014) ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
DAS 81419-2 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem |
EURL Metot (QT-EVE-GM-014) ISO 21570, ISO 24276
| Real Time PCR | |||
GDO Tarama Analizi1 (p35S,tNOS, pFMV) | Gıda ve Yem | EURL Metot (p35S/tNOS:QL-ELE-00-012), EURL Metot (pFMV:QL-ELE-00-015), ISO 21569, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
MON87751 Soya Tip Belirleme Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-016), ISO 21569, ISO 24276
| Real Time PCR | |||
MON87751 Soya Miktar Analizi1 | Gıda ve Yem | EURL Metot (QT-EVE-GM-016), ISO 21570, ISO 24276 | Real Time PCR | |||
Toplam ve Serbest Kükürt Dioksit (SO2) Tayini | ||||||
İndirgen Şeker Tayini (İnvert Şeker Cinsinden) | ||||||
Toplam Asit Tayini (Tartarik Asit Cinsinden) | ||||||
Uçucu Asit Tayini (Asetik Asit Cinsinden) | ||||||
Sitrik Asit Tayini (Enzimatik Metot) | ||||||
Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini | ||||||
Yoğunluk Tayini | ||||||
Gerçek ve Toplam Alkol Miktarı Tayini | ||||||
Toplam Kuru Madde Tayini | ||||||
Fitalat Tayini | ||||||
Spesifik Migrasyon Primer Aromatik Amin (PAA) Tayini | ||||||
Spesifik Migrasyon (Bisphenol A 2,2-bis(4-hydroxyphenyl) propane ((BPA)) Tayini | ||||||
Toplam Migrasyon Analizi Kuru Gıdalar Modifiye Polifenilen Oksit (MPPO) Tayini | ||||||
Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) (Benzo(A)Piren Benzo(B)Fluoranthen [Benzo(A)Anthrasen ve Krisen) Miktarı Tayini | İşletme İçi Metot - (TS EN ISO 15753, ve Analysis of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Fish with Agilnet Bend Elut Quechers AOAC Kit and HPLC-FLD metotlarından modifiye edilmiştir.) | |||||
Toplam Migrasyon Tayini - Doldurma ve Daldırma Yöntemi (Yağlı Gıdalar-Gıda Benzeri D2) | TS EN 1186-1, | |||||
pH Tayini | ||||||
Dioksinlerin Toplamı (WHO PCDD/F-TEQ) Analizi | ||||||
Dioksin ve Dioksin Benzeri PCB’lerin Toplamı (WHO PCDD/F/PCB-TEQ) Analizi | ||||||
İndikatör PCB’lerin Toplamı [PCB28, PCB52, PCB101, PCB138, PCB153 ve PCB180(ICES-6 Toplamı)] | ||||||
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi | ||||||
| ||||||
Seçilmiş Bazı Pestisitlerin Tespiti ve Miktarının Belirlenmesi Analizi | ||||||
| ||||||
Toplam Kül Tayini | ||||||
Tersiyer Bütil Alkol (TBA) Miktar Tayini | ||||||
P-Hidroksibenzoat (PHB) (Metil-P-Hidroksibenzoat, Etil-P-Hidroksibenzoat, Propyl-P-Hidroksibenzoat) Tayini | ||||||
Sukraloz Tayini | ||||||
Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi Buharlaşabilen Gıda Maddelerinde Toplam Migrasyon Analizi METOT 3-TORBA METODU METOT 4-TERS TORBA METODU | ||||||
Bitkisel Yağlarda Toplam Migrasyon Analizi Buharlaşabilen Gıda Maddelerinde Toplam Migrasyon Analizi METOT 2- HÜCRE METODU | ||||||
Spesifik Migrasyon (Element) | ||||||
| ||||||
Cronobacter spp. Aranması | ||||||
Vibrio spp. Aranması | ||||||
Listeria monocytogenes Aranması | ||||||
Salmonella spp. Aranması (Rapid Salmonella Agar ile) | ||||||
Koagülaz Pozitif Stafilokokların Sayımı (Staphylococcus aureus ve diğer türler) | ||||||
Rope Sporu Sayımı | ||||||
Pestisit Tayini | ||||||
| ||||||
Pestisit Tayini | ||||||
| ||||||
Jelatin Aranması | ||||||
Kalsiyum (Ca), Magnezyum (Mg), Potasyum (K), Sodyum (Na), Fosfor (P) Tayini ICP-OES Metodu | ||||||
Mangan (Mn), Molibden (Mo), Selenyum (Se), Krom (Cr) Tayini ICP-MS Metodu | ||||||
Aerobik Koloni Sayımı | ||||||
Toplam Maya-Küf Sayımı | ||||||
Salmonella spp. Aranması | ||||||
Escherichia coli Sayımı | ||||||
Koliform Bakteri Sayımı | ||||||
Escherichia coli O 157 Aranması | ||||||
Guaiacol Üreten Bakteri Aranması ve Sayımı | ||||||
Howard Yöntemiyle Küf Sayımı | ||||||
Isıya Dayanıklı Küf Aranması ve Sayımı | ||||||
Küf ve Maya Sayımı | ||||||
Anaerobik Bakteri Sayımı | ||||||
Asidofilik Bakteri Sayımı | ||||||
Escherichia coli Sayımı | ||||||
Koliform Bakteri Sayımı | ||||||
Escherichia coli Sayımı | ||||||
GHB 811 Pamuk Tip Belirleme Analizi1 | ||||||
DP 073496-4 Kanola Tip Belirleme Analizi1 | ||||||
Laktik Asit (D/L) Tayini HPLC-RID Metodu | ||||||
Laktoz Tayini | ||||||
Böcek, Kemirici Hayvan ve Kalıntıları Tayini | ||||||
Renk Tayini | ||||||
Bulanıklık Tayini | ||||||
Viskozite Tayini | ||||||
Spesifik Migrasyon Primer Aromatik Amin (PAA) Tayini, (1-5 DiAminophtlalane, 2 Aminopthalene (2 NapthylAmine), 2.4,5-Trimethylaniline, 2-4 DiAminotoluene (4-Methyl-M-PhenylediAmine), 2-6 DiAminotoluene, 2-6 Dimethyaniline, 2-Anisidine (O Anisidine) (2 Methoxyaniline) 2-Methoxy-5-Methylaniline (P Cresidine) (6 Methoxy-M-Toluidine), 3-3 Dichlorobenzidine (3,3-Dicholorobiphenyl 4-4-DiAmine), 3-3 Dimethoxybenzidine (O Dianisidine), 3-3 Dimethyl 4-4 DiAminoDiphenlmethane (4,4 Methylenedi-O-Toluidine), 3-3 Dimethybenzidine (4,4- Bı-O-Toluduine), 4 Aminoazobenzene (P Phenylazoaniline), 4 Aminobiphenyl (Bipenyl-4-YIAmine) (XenylAmine), 4 Chloroaniline, 4 Methoxy M Phenyl DiAmine (2-4 DiAminoanisole), 4.4 Methylene Bis (2 Chloroaniline) (2,2 Dichloro-4,4- Methylene-Dianiline 4,4 Thiodianiline (4 4 DiAmino Diphenyl Sulfide) (4 Aminophenylthioether), 4,4’-DiAminoDiphenylmethane (4 4 Methylenedianiline), 4-4 Oxydianiline (4-Aminophenlyether), 4-Chloro 2-Methylaniline (4 Chloro-O- Toluidine), 5 Nitro O Toluidine (2 Methyl -5 Nitroaniline), Aniline, Benzidine (4,4 –DiAminobiphenyl), O Aminoazotoluene (4 Amino -2,3 Dimethylazobenzene), (4-O-Tolyazo-O-Toluidine), O Toludine (2 Aminotoluene)) | ||||||
Buharlaşabilen Gıda Benzerlerinde Toplam Migrasyon Analizi METOT 1-TAM DALDIRMA METODU (%95 etil alkol, izo-oktan) | ||||||
MON 94100 Kanola Tip Belirleme Analizi¹ | ||||||
|
1 Bu analizlere ilişkin çalışma izni Gıda ve Yemde DNA ekstraksiyonunu [Eurofins GeneScan GENEspin Kit Metodu,ISO 21571] içermektedir.
YÜ-AGAM ÇEVRE ÖLÇÜM VE ANALİZ LABORATUVARI BAKANLIK YETKİLİ KAPSAM LİSTESİ
Bu analizler T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, 17025 akreditasyonuna sahiptir.
Sıra No | Analiz Adı | Metodun Kapsadığı Ürün/ Ürün Grubu | Orijinal Metot Kaynağı / Kaynakları | Kullanılan Teknik |
Alüminyum (Al), Arsenik (As), Baryum (Ba), Bor (B), Kadmiyum (Cd), Krom (Cr), Bakır (Cu), Demir (Fe), Kurşun (Pb), Civa (Hg), Nikel (Ni), Gümüş (Ag), Sodyum (Na), Kalay (Sn), Vanadyum (V), Çinko (Zn) Tayini Ön İşlem: Filtrasyon Ön İşlem: Mikrodalga Asidik Özütleme | ||||
Amonyak / Amonyak Azotu Tayini Amonyum / Amonyum Azotu Tayini | ||||
Amonyak / Amonyak Azotu, Amonyum / Amonyum Azotu - Ön İşlem | ||||
Askıda Katı Madde (AKM) | ||||
Balık Biyodeneyi (ZSF) Tayini | ||||
Biyolojik Oksijen İhtiyacı (BOİ) Tayini | ||||
Bulanıklık | ||||
Çökebilir Katı Madde (ÇKM) Tayini | ||||
Çözünmüş Oksijen / Oksijen Doygunluğu Tayini | ||||
Fenol Tayini | ||||
Fenol Tayini - Ön İşlem | ||||
Anyonlar (Klorür, Nitrit/Nitrit Azotu, Nitrat/Nitrat Azotu, Fosfat/Fosfat Fosforu, Florür ve Sülfat) Tayini | ||||
Fosfat Fosforu Tayini | ||||
İletkenlik Tayini | ||||
Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Tayini | ||||
Klorür Tayini | ||||
Krom (VI) Tayini | ||||
Metal Ön İşlem | ||||
pH Tayini | ||||
Renk Tayini | ||||
Sentetik Sülfanat (İyonik) Tayini | ||||
Serbest Klor Tayini | ||||
Aktif Klor Tayini | ||||
Bakiye Klor Tayini | ||||
Serbest Siyanür Tayini | ||||
Sıcaklık Tayini | ||||
Siyanür Tayini | ||||
Siyanür Tayini - Ön İşlem | ||||
Sülfit Tayini | ||||
Sülfür Tayini | ||||
Toplam Askıda Katı Madde (AKM) Tayini | ||||
Toplam Azot Tayini | ||||
Toplam Fosfor Tayini | ||||
Toplam Fosfor Tayini - Ön İşlem | ||||
Toplam Kjeldahl Azotu (TKN) Tayini | ||||
Toplam Siyanür Tayini | ||||
Toplam Siyanür Tayini - Ön İşlem | ||||
Yağ ve Gres Tayini | ||||
Yağlar Tayini | SM 5520 B | Gravimetrik Metot | ||
Yüzey Aktif Madde (MBAS) Tayini | SM 5540 C | Spektrofotometrik Metot | ||
Gaz Halindeki Her Bir Organik Bileşiğin Kütle Derişiminin Tayini - Organikler Tayini (1,1,1,2-Tetrakloroetan, 1,1,1-Trikloroetan, 1,1,2,2 Tetrakloroetan, 1,1,2-Trikloroetan, 1,1 Dikloroetan, 1,1 -Dikloroeten, 1,1 Dikloropropen, 1,2,3 -Triklorobenzen, 1,2,3 Trikloropropan, 1,2,4-Triklorobenzen, 1,2,4 -Trimetilbenzen, 1,2,-Dibromo-3-kloropropan, 1,2 Dibromoetan, 1,2 -Diklorobenzen, 1,2-Dikloroetan, 1,2 -Dikloropropan, 1,3,5 Trimetilbenzen, 1,3 -Diklorobenzen, 1,3 Dikloropropan, 1,4-Diklorobenzen, 2,2-Dikloropropan, 2-Klorotoluen, 4-Klorotoluen, Benzen, Bromobenzen, Bromoklorometan, Bromodiklorometan, Bromoform, Karbon Tetrakloride, Klorobenzen, Kloroform, cis- 1,2-Dikloroeten, cis-1,3-Dikloropropen,Dibromoklorometan, Dibromometan, Etilbenzen, Hegzaklorobutadien,Izopropilbenzen, Metilen Klorid, Naftalin, n-Butilbenzen, n-Propilbenzen, o-Ksilen, p,m-Ksilen, p-Izopropiltoluen, sec-Butilbenzen, Stiren, tert-Butilbenzen, Tetrakloroetan, Toluene, trans-1,2 -Dikloroeten, trans-1,3-Dikloropropen, Trikloroeten) | Emisyon | TSE CEN / TS 13649 | GC Metodu | |
Metaller Tayini (Antimon (Sb), Arsenik (As), Baryum (Ba), Berilyum (Be), Kadmiyum (Cd), Krom (Cr), Kobalt (Co), Bakır (Cu), Kurşun (Pb), Manganez (Mn), Cıva (Hg), Nikel (Ni), Fosfor (P), Selenyum (Se), Gümüş (Ag), Talyum (Tl), Çinko (Zn)) | Emisyon | EPA 29 | ICP-MS Metodu | |
Metaller Tayini – Numune Alma (Antimon (Sb), Arsenik (As), Baryum (Ba), Berilyum (Be), Kadmiyum (Cd), Krom (Cr), Kobalt (Co), Bakır (Cu), Kurşun (Pb), Manganez (Mn), Cıva (Hg), Nikel (Ni), Fosfor (P), Selenyum (Se), Gümüş (Ag), Talyum (Tl), Çinko (Zn)) | Emisyon | EPA 29 | İzokinetik Numune Alma | |
Gaz ve Partikül Fazında Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların (PAH) Kütle Derişiminin Analizi – Organikler (Antrasen, Asenaften, Asenaftilen, Benzo(a)antrasen, Benzo(a)piren, Benzo(B)florenten, Benzo(g, h, i)perilen, Benzo(k)florenten, Dibenzo(a, h)antrasen, Fenantren, Floren, Florenten, İnden-1,2,3-c,d-piren, Krisen, Naftalin, Piren) | Emisyon | ISO 11338-2 | GC-MS Metodu | |
Karbonmonoksit (CO) Kütle Derişimi Tayini | Emisyon | TS ISO 12039 | Elektrokimyasal Metot | |
Doğal Gaz Kullanan Sabit Kaynaklarda Formaldehit Tayini | Emisyon | EPA 323 | Spektrofotometrik Metot | |
Sülfürik Asit (H₂SO₄) Buharı, Sülfür Trioksit (SO₃), Kükürt Dioksit (SO₂) Miktarının Tayini | Emisyon | EPA 8 | Titrimetrik Metot (Baryum-Thorin) | |
Hidrojen Halid ve Halojenlerin (HCl, HF, HBr, Cl₂, Br₂) Tayini | Emisyon | EPA 26 A | IC Metodu | |
Hidrojen Halid ve Halojenlerin (HCl, HF, HBr, Cl₂, Br₂) Tayini - Numune Alma | EPA 26 A | İzokinetik Numune Alma | ||
HCl Olarak Tanımlanan Gaz Halindaki Klorürlerin Örneklenmesi ve Kütle Konsantrasyonunun Tayini | TS EN 1911 | Spektrofotometrik Metot | ||
Bacalarda Gaz Akış Hız ve Debi Tayini | Emisyon | TS ISO 10780 | L ve S Tipi Pitot Tüpü ile | |
Duman Yoğunluğunun (İslilik) Tayini | Emisyon | TS 9503 | Renk Karşılaştırma Metodu (Bacharach Skalası) | |
Nem Tayini | Emisyon | EPA 4 İşletme İçi Metot | Gravimetrik Metot Nem Probu ile (≤180°C Baca Sıcaklığı İçin) | |
Azot Monoksit (NO), Azot Dioksit (NO₂) ve Azot Oksit (NOx) Emisyonlarının Tayini | Emisyon | EPA CTM 022 | Elektrokimyasal Metot | |
Oksijen (O₂) Kütle Derişimi Tayini | Emisyon | TS ISO 12039 | Elektrokimyasal Metot | |
Gaz ve Partikül Fazında Polisiklik Aromatik Hidrokarbonların (PAH) Kütle Derişiminin Analizi – Organikler – Numune Alma (Metot B) | Emisyon | ISO 11338-1 | İzokinetik Numune Alma | |
Baca İçi Örnekleme İle Toz Emisyon Miktarının Tayini (Partikül Madde / Toplam Toz) | Emisyon | EPA 17 EPA 5 TS EN 13284-1 TS ISO 9096 | Gravimetrik Metot | |
Kükürtdioksit (SO₂) Kütle Derişiminin Tayini | Emisyon | TS ISO 7935 | Elektrokimyasal Metot | |
Toplam Organik Bileşikler (TOC) Tayini | Emisyon | TS EN 12619 | Portatif FID Metodu | |
Baca Gazlarında Düşük Derişimlerde Bulunan Gaz Halindeki Toplam Organik Karbonun (TOC) Kütle Derişiminin Tayini | Emisyon | TS EN 12619 | Portatif FID Metodu | |
Uçucu Organik Bileşikler (VOC) – Numune Alma | Emisyon | TSE CEN / TS 13649 | Numune Alma | |
Çöken Toz Tayini | İmisyon | TS 2342 | Gravimetrik Metot | |
Askıdaki Tanecikli Maddenin PM 10 Kesrinin Tayini | İmisyon | EPA 40 CFR Bölüm 50 | Gravimetrik Metot | |
Atık Sulardan Numune Alma | Numune Alma | TS ISO 5667-10 | Atık Sulardan Numune Alma Kuralları | |
Metaller Tayini (Alüminyum (Al), Arsenik (As), Baryum (Ba), Bor (B), Kadmiyum (Cd), Krom (Cr), Bakır (Cu), Demir (Fe), Kurşun (Pb), Civa (Hg), Nikel (Ni), Gümüş (Ag), Sodyum (Na), Kalay (Sn), Vanadyum (V), Çinko (Zn), Mangan (Mn)) | Su | EPA 200.7 | ICP-OES Metodu | |
Amonyak / Amonyak Azotu Tayini, Amonyum / Amonyum Azotu Tayini | Su | SM 4500 NH₃ F | Spektrofotometrik Metot | |
Amonyak / Amonyak Azotu Tayini, Amonyum / Amonyum Azotu Tayini – Ön İşlem | Su | SM 4500 NH₃ B | Distilasyon Metodu | |
Florür Tayini | Su | SM 4110 B | IC Metodu | |
İletkenlik Tayini | Su | SM 2510 B | Elektrometrik Metot | |
Klorür Tayini | Su | SM 4110 B | IC Metodu | |
Metal Tayini – Ön İşlem | Su | SM 3030 K | Mikrodalga ile Özütleme Metodu | |
Nitrat / Nitrat Azotu Tayini | Su | SM 4110 B | IC Metodu | |
Sentetik Sülfanat (İyonik) Tayini | Su | SM 5540 C | Spektrofotometrik Metot | |
Serbest Klor Tayini | Su | Spektrofotometrik Metot | ||
Aktif Klor Tayini | Su | Spektrofotometrik Metot | ||
Bakiye Klor Tayini | Su | Spektrofotometrik Metot | ||
Sıcaklık Tayini | Su | SM 2550 B | Elektrometrik Metot | |
Siyanür Tayini | Su | SM 4500 CN- E | Spektrofotometrik Metot | |
Siyanür Tayini – Ön İşlem | Su | SM 4500 CN- C | Distilasyon Metodu | |
Sülfat Tayini | Su | SM 4110 B | IC Metodu | |
Sülfit Tayini | Su | TS EN ISO 10304-3 | IC Metodu | |
Sülfür Tayini | Su | |||
Toplam Fosfor Tayini | Su | SM 4500 P D | Spektrofotometrik Metot | |
Toplam Fosfor Tayini – Ön İşlem | Su | SM 4500 P B | Asitle Özütleme Metodu | |
Yağlar Tayini | Su | SM 5520 B | Gravimetrik Metot |
KOZMETİK ANALİZLER
Bu analizler 17025 akreditasyonuna sahiptir.
Sıra No | Analiz Adı | Metodun Kapsadığı Ürün/ Ürün Grubu | Orijinal Metot Kaynağı / Kaynakları | Kullanılan Teknik |
Ağır Metallerin Kurşun (Pb), Arsenik (As), Civa (Hg), Kadmiyum (Cd) Tayini | ||||
Paraben Tayini (Metil-Etil-Bütil-Benzil-Propil Paraben) | ||||
Viskozite Tayini | ||||
Yoğunluk Tayini | ||||
pH Tayini | ||||
pH Tayini | ||||
pH Tayini | ||||
pH Tayini | ||||
pH Tayini | ||||
Aerobik Mezofilik Bakterilerin Tespiti ve Sayımı | ||||
Echerichia coli Aranması | ||||
Staphylococcus aureus Aranması | ||||
Pseudomonas aeruginosa Aranması | ||||
Maya ve Küf Sayımı | ||||
Candida albicans Aranması | ||||
Antimikrobiyal Koruyucu Etkinliğin Değerlendirilmesi |
DİYALİZ SUYU ANALİZLERİ
Bu analizler 17025 akreditasyonuna sahiptir.
Sıra No | Analiz Adı | Metodun Kapsadığı Ürün/ Ürün Grubu | Orijinal Metot Kaynağı / Kaynakları | Kullanılan Teknik |
Asitlik ve Alkalilik Tayini | ||||
Oksitlenebilir Madde Tayini | ||||
Florür, Klorür, Nitrat Sülfat Tayini | ||||
Alüminyum (Al), Kalsiyum (Ca), Magnezyum (Mg), Civa (Hg), Potasyum (K), Sodyum (Na), Çinko (Zn), Kurşun (Pb) Tayini | ||||
Amonyum / Amonyum Azotu Tayini | ||||
Toplam Klor Tayini | ||||
Asitlik ve Alkalilik Tayini | ||||
Bakteriyel Endotoksin (LAL) Analizi |
DENİZ SUYU ANALİZLERİ
Bu analizler 17025 akreditasyonuna sahiptir.
Sıra No | Analiz Adı | Metodun Kapsadığı Ürün/ Ürün Grubu | Orijinal Metot Kaynağı / Kaynakları | Kullanılan Teknik |
Renk Tayini | SM 2120 C | |||
Sıcaklık Tayini | SM 2550 B | |||
Işık Geçirgenliği / Seki Diski Derinliği Tayini | TS EN ISO 7027- 2 | |||
pH Tayini | SM 4500 H+ B | |||
Bulanıklık Tayini | SM 2130 B | |||
Yağ ve Gres Tayini | SM 5520 B | |||
Yüzey Aktif Madde (MBAS) Tayini | ||||
Çözünmüş Oksijen Tayini | SM 4500 O G | |||
Parçalanabilir Organik Kirleticilerin Tayini | SM 5210 D | |||
Askıda Katı Madde (AKM) Tayini | SM 2540 D | |||
İletkenlik Tayini | SM 2510 B | |||
Toplam Kjeldahl Azotu (TKN) Tayini | EPA 351.3 | |||
Nitrit, Nitrat Tayini | SM 4110 B | |||
Balık Biyodeneyi (ZSF) Tayini | TS 5676 | |||
Toplam Fosfor Tayini | SM 4500 P B SM 4500 P D | |||
Amonyum/Amonyum Azotu Tayini | SM 4500 NH3 B SM 4500 NH3 F | |||
Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Tayini | TS 2789 Ek A TS 2789 Ek B | |||
Arsenik (As), Kadmiyum (Cd), Kurşun (Pb), Krom (Cr), Nikel (Ni), Bakır (Cu), Çinko (Zn) Tayini | SM 3030 K SM 3125 B |