T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan YÜ-AGAM Gıda Analiz Laboratuvarı, TS EN ISO/IEC 17025 akreditasyon standardı çerçevesinde hizmet vermektedir.
Fiziksel / Kimyasal laboratuvarımızda analiz hizmeti verdiğimiz başlıca alanlar;
• Mikotoksin Analizleri: Aflatoksin B1, B2, G1, G2 ve Aflatoksin M1, Deoxynivalenol (DON), Zearalenon (ZON), Okratoksin A (OTA), Fumonisin, HT2-T2 Toksinleri, Patulin Analizi
• Katkı Analizleri: BA-SA, Nitrit ve Nitrat, Tatlandırıcı, Şeker Bileşenleri, Natamisin, Sudan Boyaları, Suda Çözünen Sentetik Boyalar, Kafein, Kükürt Dioksit, Karboksi Metil Selüoz (CMC), Hidrojen Peroksit Analizi
• Kalıntı Analizleri: Pestisit (polar pestisit, dithiocarbamate grubu pestisitler dahil), Melamin, Polisiklik Aromatik Hidrokarbonlar (PAH), 5-HMF (Hidroksimetil Furfural), Histamin, Dioksin, Furan ve PCB (Poliklorlu Bifenil) Analizi
• Ağır Metal ve Mineral Analizleri
• Ambalaj Analizleri: Yapı Tayini, Fitalat, Ani Sıcaklık Değişimi, Toplam Migrasyon, Spesifik Migrasyon (Bisfenol A (BPA), Primer Aromatik Aminler (PAA), Fitalat, Ağır Metal) Analizi
• Vitamin ve Etken Madde Analizleri: Vitamin A, D, E, K, C, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, Q10 ve diğer etken madde analizleri
• Şarap VI1 Analizleri
• Yaş Kimya Analizleri: Besin öğeleri, karbonhidrat, enerji, omega 3, doymuş, doymamış ve trans yağ asitleri, kül, yağ, protein, şeker, indirgen şeker, tuz, diyet lif, asitlik, toplam ağır metal analizleri
• Fiziksel Analizler: Nem, pH, viskozite, yoğunluk, renk, kırılma indisi, organoleptik analizler ve yabancı madde aranması analizleri
• Raf Ömrü ve Stabilite Analizleri
Rutin analizler dışında, sektörden gelen talepler ve güncel ihtiyaçlar doğrultusunda farklı analitik metot araştırma ve geliştirme çalışmaları da yapılmaktadır.